Somatic Experiencing® – Trauma, chok, krise

Somatic Experiencing® kaldes også SE-terapi

SE- terapi er en de metoder, der flettes ind i al vort arbejde. Både Judith og David er Somatic Practitioner dvs at vi begge også er uddannede SE-terapeuter. David  afsluttede en 16 dages efteruddannelse i SOMA i Zürich, Schweiz – hos Sonia Gomes.

Somatic Experiencing® er en terapeutisk metode, som er virksom til at mindske og opløse stressreaktioner fra chok og traumer. Metoden bygger på en fokuseret opmærksomhed på kropsfornemmelser, hvorved kroppens iboende og helende ressourcer aktiveres, så der genetableres en balance i nervesystemet og stressreaktionerne opløses.

SOMA, som er udviklet af Sonia Gomez og Marcello Muniz, Brasilien, er en videreudvikling og fordybelse af Somatic Experiencing: en integrering af embodiment, berøring, tyngdekraften, et defokuseret syn og balancesystemet i ørerne.
Læs mere om SE  i artiklen: “At blive bragt til live igen.”

Teorien bag SE-terapi, som bliver understøttet af nyeste forskning, er, at en traumatisk stressreaktion er en følge af et højt aktiveret nervesystem, hvor spænding og energi er spærret inde i kroppen hvorved der udvikles symptomer. Symptomer kan være kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og kortidshukommelse, migræne, PTSD symptomer og depression.

Hvis du finder dette interessant, så har du mulighed for enten at deltage i:
1.  Embodimentgruppen 10. – 11.okt. 20 for kvinder og mænd, hvor du kan lære at regulere dit nervesystem – en weekend og 2 lørdage

Modsat af hvad mange tror, kommer trauma ikke fra selve begivenheden, men fra at vores nervesystem er blevet overvældet og ikke har kunne komme tilbage i balance igen efter tab, dødsfald, skilsmisse, svære familieære forhold, trafik- / drukneulykker, overfald, overgreb, efterveer af operationer og hospitalsophold, kompliceret fødselsforløb, faldulykker etc.

Med SE metoden er det muligt at frigøre spænding fra de instinktive reaktioner, der er fastlåst i kroppen og ved en nænsom guidet sanseproces understøtte nervesystemets naturlige bevægelse fra stress mod balance og ro.

Somatic Experiencing® metoden er udviklet af Peter A. Levine Ph. D, psykolog og biofysiolog. Han studerede dyrenes reaktion på stress og trusler på livet og undrede sig over at de ikke blev traumatiseret. Ved et livslangt studium af dyrenes og menneskernes reaktioner og vort nervesystems funktion, som vi i vidt omfang har til fælles med dyrene, har han udviklet Somatic Experiencing® som metode.
Hvis du ønsker den 3-årige SE-uddannelse eller den 2 årige SOMA efteruddannelse med Sonia Gomez, må du kontakte Traumeheling i Danmark