Parterapi – At finde nøglerne til hinandens låse

Parterapi handler grundlæggende om at I begge to er nysgerrige efter at opdage og finde nøglerne til hinandens låse, så I begge kan  finde ud af at være jer selv og være sammen:
– at opdage hvem du selv er
– at opdage hvem din partner er
– hvad du selv har brug for
– være nysgerrig efter at give det, som den anden længes efter. Mange gange er det, du skal give til din partner noget, du selv har svært ved, men har brug for at lære i dit eget liv.
Så det at gå i parterapi bliver en rigtig god vind – vind situation for jer begge to: At blive den du er og kunne dele livet sammen.


Imago parterapi, Gestaltterapi og Somatic Experiencing giver jer et godt indblik i parforholdets kompleksitet. Teori og konkrete opgaver vil give jer indsigt og forståelse for hinanden, så I kan komme videre.I den første forelskelse tiltrækkes I ubevidst af de egenskaber, I selv mangler. Forelskelsen varer fra ½ til 1½ år, hvorefter der hos de fleste opstår magtkampe. I vil ofte irriteres over de samme egenskaber ved hinanden, som I forelskede jer i.

Den adfærd I forsvarer jer med, når I har magtkampe, er oftest et adfærdsmønstrer, som I har tillært jer gennem jeres opvækst. Når der opstår konflikter, vil man ofte se, at den ene part ønsker at tale meget om konflikten og den anden trækker sig. Tegnene på et utilfredsstillende parforhold kan være, at man ikke føler sig hørt, forstået og respekteret.

Mange par opsøger i denne fase en terapeut for at få hjælp til at komme videre og det er netop her, at Imago Parterapi har noget specielt at byde på.
Desuden anvender jeg SE-terapi /Somatic Experiencing, som kan lære jer, hvordan I kan hjælpe hinanden til at regulere og balancere hinandens nervesystem, så I kan få mere ro sammen og opleve jeres hjem som et sikkert og trygt sted at være i.

  1. Parsessioner:   2 timer pr gang i et forløb fra ca. 4 – 8 gange
  2. Parweekend:  Giv jeres parforhold en chance!

Det unikke ved denne parterapi er, at man har indført en struktureret dialog, som giver stor tryghed, hvor I får mulighed for at opleve jer hørt, forstået og respekteret af den hinanden. Dialogen handler om, at I får talt om jeres indbyrdes konflikter uden at føle jer angrebet. I vil opdage, at I både bliver mere nysgerrige og forstående omkring jer selv og jeres partner. Som en del af pardialogen får I også mulighed for at opdage, hvor og hvordan I kommer til at såre hinanden og hvordan I fremover langt bedre kan undgå at gøre dette.

Læs mere:  Artikel af David Beermann: ”Sex er ofte et barometer på parforholdet.”

Læs mere:  “Det ubevidste parforhold”

Litteraturliste:

Harville Hendrix / Helen Hunter: ”Kærlighed og Samliv.”

Harville Hendrix / Helen Hunter: ”Kærlighedens alkymi.”

Jette Sinkjær Simon: ”Imago – Kærlighedens terapi.”

Sue Johnson: “Hold mig.”