Mindfulness – Nuets kraft

mindfuldness-600x400

Vi lever i en tid, som er præget af at være på hele tiden – have mange spændende og udfordrende bolde i luften, og være parat til at skulle omstille sig både på arbejde og i familien. Du skal hele tiden være dygtig til det hele og pauser er efterhånden en mangelvare. Mentalt er Du hele tiden på vej til det næste og konsekvensen kan være, at Du fjerner Dig mere og mere fra det, der sker lige nu og her. Den måde Du kan mærke det på er:

Fysiske reaktioneruro, rastløshed, træthed, hovedpine mavepine, rygproblemer, søvnløshed forhøjet blodtryk, hyperaktivitet
Psykiske reaktionertristhed, håbløshed, distræt aggressiv, utålmodig angst, depression
Selvmedicineringalkohol, piller, mad, shopping, spil, sex, overdreven motion

De fleste af os lever oppe i hoved og har meget lidt kontakt med vores krop og åndedræt. Jo bedre vi har kontakt med vores krop og åndedræt, jo mere kommer vi til stede i det, der er lige nu og her. For det er i virkeligheden det eneste, der eksisterer. Fortiden er passé og fremtiden kender vi ikke. Nuet er et fredfyldt sted at være med sig selv – som at sidde og kigge ud over vandet.Det er godt at have et roligt fundament i en urolig verden, som gør os bedre i stand til at blive stående og bevarer balancen og åbenheden i vore relationer både på arbejde og i privatlivet.

Baggrund for mindfulness:

Jon Kabat-Zinn, der har gennemgået en langvarig buddistisk træning, er videnskabelig molekylær biolog og kendt for at have indført Mindfulness i vestens traditionelle medicinske behandling allerede i slutningen af 70-erne på University of Massachussetts Medical School. Først med et program for alvorligt syge og smertepatienter og senere også for stressrelaterede sygdomme og stressreduktion.