Skandinavisk Sommerretreat 24. juni – 30. juni 2024

Møns Klint

Time out – time in!
3 eller 7 dage.

For dig med eller uden erfaring med meditation.

Stop hverdagsjaget. Nyd at bo et stenkast fra havet. Læg mobilen og computeren væk. Tag uret af Dig og synk ind i en anden rytme. Tid til at nå at mærke, hvad nuet faktisk rummer fra øjeblik til øjeblik, når vi ikke er optagne af det, som har været eller det, som venter.

Vil du hellere læse på svensk? Klik her.

Tænk en tanke færdig. Geare ned sammen med andre, som også vil have ro til at ”falde ind i sig selv” – uden forventninger om social samvær. Oplev hvordan det er at være uden at søge løsninger eller hele tiden at handle. Livsvigtige spørgsmål når at dukke op, formuleres og finder sin vej til svar.
Hvad er vigtigst i Dit liv?

3 dage på Møn: 24. – 25. juni 2024
7 dage på Møn: 24. juni – 30. juni 2024

Meditation  ( sidde, stå,  gå, ligge,  praktisk arbejde, spise )  yinyoga, inquiry og balancering af nervesystemet).

Vi gentager muligheden i at deltage enten 3 eller 7 dage, som er meget efterspurgt. Krop og sjæl når at tage imod og smelte erfaringerne, så du lettere kan fortsætte hjemme og få flettet din egen form for “væren tid” ind i hverdagens mange aktiviteter.

Praktisk Information

Start
Mandag, d. 24. juni 2024 med første samling og eftermiddagskaffe kl. 15.30

Afslutning

  • 3 dages retreat onsdag, d. 28. juni 2023 kl. 18. Hvis du ikke vil rejse om aftenen, er det muligt at bestille aftensmad og en overnatning til torsdag til kr 400. Obs! Dette inkluderer bare middag, overnatning og morgenmad. Den fortsatte retreat er bare for de, der har valgt 7 dage.
  • 7 dages retreat søndag, d. 30. juni 2024 kl. 15.

Hvor?

Strandgården, Bundgarnet 45 – 47, 4780 Stege. 1½ times bilkørsel  fra København ligger Strandgården, et 500m2 smuk nyrenoveret bindingsværkshus fra 1885. Omgivet af en stor have og et stenkast fra Råbylille Strand, som kaldes Møns bedste strand. Tog fra Københavns Hovedbanegård til Vordingborg. Fællestransport til kursusgården kan arrangeres.

Afgift

Earlybird til 16/5 2024 :
3 dages retreat 2.600 kr. / 600 kr. rabat
7 dages retreat 4.600 kr. / 2.000 kr. rabat
For virksomheder tilkommer 25% moms.

Fra 17/5 – 24:
3 dages retreat 3.200 kr
7 dages retreat 6.600 kr
For virksomheder tilkommer 25% moms.

Logi med helpension

2-rums soveværelse
3 dages retreat  1.150 kr ( logi 750 kr / kost 400 kr)
7 dages retreat  3.450 kr  ( logi 2.250 kr / kost 1.200 kr)

Et fåtal enkeltværelser koster 100 kr ekstra pr nat

Campingvogn, som du selv medtager:
3 dage 800 kr ( logi 400 kr / kost 400 kr)
7 dage  2.400 kr ( logi 1.200 kr / kost 1.200 kr)

Antal  max 16 deltagere

Tilmelding og betaling

1. Udfyld tilmeldingsblanketten ved at klikke her.
2. Indbetal samtidig tilmeldingsafgiften 750 kr pr. deltager i Nordea reg.nr. 2259  kontonr.6271616943.
3.Resterende afgift og logi betales senest den 25. maj 2023
4. Kost betales kontant ved ankomsten

Rytmen bygges op omkring at møde en ny dag – at leve dagen – at afslutte dagen.

Åndedræt
Krop
Meditation
Inquiry
Refleksion

Den lille stilhed dag 1-3 .
Vi gearer ned fra hverdagen og hjælper hinanden med intentionen om stilhed undtagen ved instruktioner og inquiry.
obs!  På formiddagen dag 3 tyvstarter vi lidt på rytmen på dag 4-5  med
at sidde, gå, stå og ligge. Det giver en smagsprøve til de, der har valgt 3 dage, hvad der sker efter de tager hjem. De, som bliver, får mere af den store stilhed uden at retreaten bliver længere.

Yoga efter frokost som tidligere, afsluttende inquiry og samling i hele gruppen. Aftensmad “Soup for the soul” til alle. Overgang til den store stilhed for de, der bliver 7 dage.

Den store stilhed dag 4-5
Ingen inquiry bare meditativ tid med at sidde, gå, stå, ligge, yoga og life practice. som  afløser hinanden fra tidlig morgen til aften. 

Den lille og store stilhed i hverdagens brus dag 6 – 7
På udflugt dag 6til Møns klint møder vi den ydre verden igen og ser, hvordan vi bevarer eller taber sindsroen. Dag 7 farvel

Du møder dig selv og dit liv på mange forskellige måder.
Vor sommer retreat åbner til livets mange forskellige virkligheder og dimensioner i din egen takt, giver tid så du kan få ro til at tage imod øjeblikket. Væren og gøren.
Dybt inde i os mødes den lille og store verden:

I meditationer (sidde, stå, gå, spise,chanting ) hvor stilhed vokser frem ud af den fælles resonans.
I inquiry, hvor ordenes kraft kommer frem i en aktiv selvundersøgende og fordybende samtale mellem 2 eller tre personer. I arbejdsmeditation, hvor praktisk arbejde inde eller ude lærer os at være i væren og gøren samtidig. I egen tid midt på dagen og mellem de 3 daglige sessioner.
Og for dig som bliver 7 dage desuden:
to døgn med fuld stilhed og derefter et møde  med  den storslåede natur med hav og klitter på en udflugt til Møns klint.

Nyhed! I løbet af dag 1-3 giver David efter aftale individuelle Somatic Experiencing sessioner udenfor det daglig skema. Separat betaling 800 kr pr. time.

Alt vort arbejde baseres på tre veje til nuet. Mindfulness inviterer os til at møde nuet med et åbent og ikke dømmende sind og påminder os, at alt udgår fra opmærksomhed. Somatic Experiencing fokuserer på kroppens selvregulering og indre visdom. Lydhør overfor hvordan kroppen følger med i alt, der sker og bidrager til jordforbindelse, som er nødvendig for at kunne tåle at være i det, som er. Diamond Approach fordyber vore indre processer og awareness gennem inquiry.Vi forbinder de 3 veje i instruktionerne til meditation og øvelser og inspirerende minilectures om at søge og finde. Meditationerne kan fås på Mp3 filer efter retreaten.

Ur Himlajordspunkten 1990

Dybt inde i hvert menneske findes et punkt
som må anråbes
for at forene himlen og jorden
inden i os.
Det taler til os i længsler og drømme,
i kærlighedens favntag og forundring
høres dets toner.
Stædigt,ufortrødent fortsætter det med alle midler
at få os til
at lytte
trapper signalerne op
til rastløshed, uro og angst
eller kriser og sygdom
ja, i hvert lille tomrum trænger det sig ind
på sin egen måde
for at lade Skabelsen komme frem
i hverdagen
og gøre os virkelige.
©Judith Beermann Zeligson

Ledere

David Beermann og Judith Beermann Zeligson

David-Beermann

Dipl.krops-og gestaltterapeut, cert.Imago par- og relationsterapeut, cert. mindfulnessinstruktør MBCT. Egen virksomhed siden 1991 med  mandegrupper, individual- par- og gruppeterapi og eksistentiel coaching.15 års samarbejde med Tetra Pak Occupational Health and Safety AB på alle nivauer i organisationen med ledere og personlig udvikling. 3- årig uddannelse i Somatic Experiencing, en kropsorienteret metode som varsomt forløser chock, trauma, posttraumatisk påvirkninger og stress.

Dipl.gestaltterapeut, socionom, supervisor, cert.mindfulnessinstruktør MBSR Egen virksomhed siden 1975 med psykoterapi, supervison, uddannelse og lederudvikling. 20 års engagement i Gestaltakademin. Specialfokus på generationspåvirkninger fra flugt og krig. 3- årig uddannelse i Somatic Experiencing, en kropsorienteret metode som varsomt forløser chock, trauma, posttraumatisk påvirkninger og stress.

Vores egen åndlige søgen er en vigtig drivkraft til øget bevidsthed . Siden slutningen af 90-erne har vi fulgt A. H. Almaas teaching Diamond Approach, en internationel åndlig vej med 3 ugers  retreat per år, hvor vesterlandsk hjerneforskning, moderne dybdepsykologi og østens meditative metoder forenes med dagligt liv og giver nærvær, dybde og mening  i hverdagens mange skiftende øjeblikke.