Individuel terapi

I psykoterapi undersøger du de områder af dit liv, som du føler dig mest optaget af, udfordret i eller frustreret over.

At observere dig selv og dine reaktioner i nuet er det vigtigste redskab = awareness

  • kropsfornemmelser: f.eks. spændinger i bryst, hals, mave
  • tanker, følelser, fantasier

For at kunne åbne sig over for det nye, kræves der en understøttende atmosfære og ikke en konfronterende.

En vej til forandring er, at du lærer at være med det, der er lige nu og ikke med hvad du helst ønsker, der skulle være. At lære at være med de følelser, du i mange år har skubbet fra dig eller undgået på forskellig måde.

At møde dig selv på ny kan være en overraskende, smertefuld og livsbekræftende proces: At se ind i dit liv og opdage alle de situationer, du ikke har taget ansvar for eller taget for meget ansvar for, giver dig mulighed for at få en ny bevidsthed og indsigt i, hvem du er og opdage nye valgmuligheder.

I terapien undersøger du ikke kun din egen livshistorie. Du begynder også at blive opmærksom på, hvordan dine relationer er til terapeuten, hvordan det er at få støtte og blive taget imod. Hvordan du f. eks. lukker af, skubber væk, forsvinder eller hvor meget du savner nærhed.

Du får gennem dette nærende møde en spejling af, hvem du er, så du bedre kan undersøge og opdage, hvordan du har kontakt med andre, både med din oprindelige familie, dine venner, i dine kærlighedsrelationer og i dine arbejdssammenhænge.

Læs om imago parterapi 

”Det er i mødet med du’et, at jeg’et bliver til” “Martin Buber”