Kunsten at støtte en pårørende til en person med en psykisk sygdom

17. oktober kl. 17-19 i Snekkersten starter vi en støttegruppe op! Måske er det noget for dig?Er du pårørende til en person med en psykisk sygdom?

stoettegruppe-psykisk-sygdom
Måske du kan nikke genkendende til, at du som pårørende til psykisk sygdom kan komme ud for mange sære situationer, nogle endda rigtig skræmmende. Når noget voldsomt sker, reagerer du instinktivt, du går i frys, kamp, flugt eller bliver paralyseret – med andre ord mister du kontrollen over dig selv. Det kan være meget ubehageligt, og det er ikke altid hensigtsmæssigt i en i forvejen tilspidset situation. Hvordan bevarer du roen?

Indhold
I pårørendegruppen vil vi gå meget mere konkret i dybden med de personlige problemstillinger, som du oplever som pårørende. Vi fortsætter samtidig med at give dig redskaber til dig selv, så du kan vende tilbage til dig selv – i balance og i ro:

  • Det kan du få ved, at David lærer dig at regulere dit nervesystem ned – hvis du er ude af dig selv eller oppe at køre. Hvis du selv er rolig, kan det også hjælpe dine pårørende at falde til ro.
  • Vi vil træne din opmærksomhed /awareness, så du bedre husker på dig selv og forstår vigtigheden af at tage ansvar for dig selv som pårørende.
  • Vi vil beskæftige os med det at miste sig selv og sine behov i forhold til den, du er pårørende til.
  • Og se på, hvad der sker, når du får mere fat i dit eget liv – den sunde og gode egoisme, hvor man kan passe på sig selv som pårørende.
  • Vi vil kigge videre på de 4 tilknytningsstile og offertrekanten, når det giver mening – ud fra de konkrete situationer, som du har stået i eller stadig står i som pårørende.

Dette vil vi gøre gennem små oplæg, øvelser eller når du kommer på banen med en personlig historie, et dilemma, en problemstilling eller måske en lille solstråle fra livet som pårørende til en person med en psykisk sygdom.

Ledere
Psykoterapeut David Beermann
David har over 25 års erfaring som psykoterapeut, og en efteruddannelse i Chok og Traumeterapi (Somatic Experiencing).
Psykoterapeut Anne Katrine Hummelgaard har 7 års erfaring som frivillig i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, og har desuden en livslang erfaring som pårørende til en person med en psykisk sygdom.
Hvis du kommer i kontakt med noget, som kræver egentlig terapi, og det er helt i orden, hvis det sker, så tilbyder vi individuelle terapisessioner hos enten David eller Anne Katrine, som du betaler ekstra for.

Tid
Tirsdage Kl. 17 – 19: 17/10, 31/10, 7/11, 21/11, 5/12, 19/12 2017. Forlængelse er mulig.

Introduktionspris
1.500 kroner

Sted
Strandvejen 226 A. 3070 Snekkersten. Ligger tæt på Snekkersten Station og med udsigt til havet. Se på hjemmesiden under Kontakt (hos David). Parker foran Skotterup Kro.

Tilmelding
Du mailer eller ringer til en af os:
David Beermann,  tlf.: 21767112 / david@coexistence.dk 
Anne Katrine Hummelgaard, tlf.: 22442220 /  akhummelgaard@gmail.com.

Vi glæder os til at høre fra dig. Hilsner – Anne Katrine og David