Gratis foredrag i Snekkersten d. 13.marts for pårørende til en person med en psykisk sygdom

Foredraget, i Snekkersten, der er gratis, henvender sig til alle pårørende – om du er mor, far, søster, bror, onkel, tante, hustru, mand, datter, søn, veninde, ven, kæreste eller noget helt andet – så er du velkommen.
Foredraget vil være en en introduktion til støttegruppe for pårørende med start tirsdag,d. 13. marts 2018, der mødes hver 14. dag. Læs mere.
Dato og tid: 13. marts klokken 17 – 19
Sted: Strandvejen 226 A. 3070 Snekkersten. Ligger tæt på Snekkersten Station og med udsigt til havet.
Deltagerantal: Maximum 14 deltagere.

stoettegruppe-psykisk-sygdom
Det kan være svært at være pårørende til en person med en psykisk sygdom og samtidig passe godt på sig selv. Mange vil opleve at komme til at overskride deres egen grænser på en usund måde. Der er begyndt at komme fokus på pårørendes rolle i forhold til personen med den psykiske sygdom i psykiatrien, og det er rigtig godt i forhold til personen med den psykiske sygdom, fordi pårørende er en vigtig del af helbredelses-processen. Fokus ligger de fleste steder naturligt nok på personen med den psykiske sygdom, og ofte nævnes det først som punkt tre eller seks, at det er vigtigt at passe på sig selv som pårørende. Vi vil sige, at det er så vigtigt at passe på sig selv som pårørende, at det er i orden udelukkende at beskæftige sig med det i dette lille foredrag.

• Hvordan holder man fast i sit eget liv som pårørende?
• Hvad er typiske reaktioner i forhold til ens tilknytningsstil, dvs. hvordan vi er forbundne på, trygt eller utrygt forbundet?
• Hvilken rolle spiller nervesystemet i spidsbelastede situationer?
• Hvordan kan man aktivt bruge sit nervesystem til at give sig selv ilt, når bølgerne går højt?
• Hvad kan man derefter sige og gøre for at berolige personen med den psykiske sygdom?
• Hvordan undgår man at havne i offer, hjælper og krænker trekanten?

Anne Katrine vil med udgangspunkt i sin egen baggrund som barn af en voksen person med en psykisk sygdom komme med helt konkrete eksempler på, hvordan man kan blive hevet ind i offer, hjælper og krænker trekanten – og desuden forklare, hvordan viden om de forskellige tilknytningsstile kan hjælpe en til en mere sund tilgang til personen med den psykiske sygdom.
David vil fortælle om nervesystemet og give konkrete øvelser til at styrke det.

Vi er psykoterapeut David Beermann og assisterende psykoterapeut Anne Katrine Hummelgaard. David har over 25 års erfaring som psykoterapeut, og en efteruddannelse i chok og traume (Somatic Experiencing). Anne Katrine er uddannet psykoterapeut fra KGI (2015) og har 7 års erfaring som frivillig i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, og har desuden en livslang erfaring som pårørende til en person med en psykisk sygdom.

Kontakt og tilmelding: Du velkommen til at kontakte David Beerman på telefon: 21767112 eller mail: David@coexistence.dk. Eller Anne Katrine Hummelgaard på telefon: 22442220 eller mail: akhummelgaard@gmail.com, hvis du har nogle spørgsmål. Tilmelding kan også ske via sms og mail.
Vi glæder os til at se dig. Hilsner  – David og Anne Katrine